Desideros Cattery vill att varje Sphynx i vår uppfödning primärt ska vara en sällskapskatt som lever ett bra liv med sin husse/matte/familj. Därför är fodervärdar nödvändigt och vi söker halvfodervärdar i Jönköpingsområdet lite titt som tätt. Avståndet till dig bör vara maximum tio mil från Jönköping, såvida du inte har erfarenhet av kattförlossning och kattungar sedan tidigare (hona) och kan stå för transporter vid parningar (hona & hane).

För fodervärd är det samma förväntningar som till sällskapskattsägare plus en hel del till! Tydligt avtal skrivs.  

Att vara fodervärd innebär att man betalar sin katt genom sitt engagemang istället för ett fullt pris. Fodervärden behöver se fram emot att ha ett tätt samarbete med oss.

De kostnader som en sällskapskattägare har såsom veterinärvårdsförsäkring, kattsand, vaccinationer, bra mat, veterinärkostnader för tex skadad tass, öroninflammation, tandproblem och en del av hjärtskanningarna bekostar fodervärden. Sedermera betalar uppfödaren för alla avelskostnader inklusive tilläggsförsäkring och extra hjärtskanningar för foderkatten.

När man är fodervärd har man större ansvar, än om man köper sin katt till sällskap. Som fodervärd till hankatt behöver man kunna ta emot honor i hemmet vid parning och till honkatt behöver man kunna ha kattungar i hemmet. Emellanåt krävs att fodervärden tar med katten till veterinär och gör tester inför aveln som en sällskapskattsägare skulle “slippa”. Dessa bekostar uppfödaren.

Uppfödaren äger hela avelsrätten och ska stå för kunskap, avelsplanering, val av avelsdjur samt stöd och hjälp. 

Efter fodertiden kastreras katten och övergår i fodervärdens ägo. Dock behöver katten fortsatt utvärderas vilket innebär hcm-skanning enligt PawPeds hälsoprogram.

Fortsättningsvis kommer vi att använda oss av halvfodervärdar, vilket innebär att man betalar halva sällskapspriset för katten, men gör ett mindre jobb än om man är helfodervärd. Ett så tydligt avtal som möjligt skrivs för att förhindra missförstånd, samt trygga både uppfödare och fodervärd på bästa sätt.

A och O är god personkemi och nära kommunikation mellan parterna. Vi år så glada och tacksamma för vårt superfina samarbete med våra fodervärdar ♥️♥️♥️!