Jag, som är ägare av Stamnamnet Desideros sedan 2017/11/15, heter Elin Vilander och bor i Jönköping.

uppfödarutbildning pawpeds hcm fakta sphynx 2024/02/07 förde jag över Desideros från Hallandskatten till kattklubben Sveriges Nya RaskattFörening (SNRF) som ligger under World Cat Federation (WCF). Internationellt är WCF största kattklubbsorganisationen och det känns tryggt att numera vara med i en underklubb till WCF. 

Desideros betyder Önskan/Längtan på Latin, och det är just vad vi gjorde innan vi fann vår första Sphynx Jessie – Champion Pink Champagne Jessie. Jessie är mamma till våra två första kullar som föddes 2018 och 2019.

Vår avel har prio på hälsa och temperament, även om exteriören också spelar roll!

Hösten 2018 importerade vi en fantastisk hona för att använda i vårt avelsarbete samt utöka avelsbasen här i Sverige. Denna tös heter Malva – Internationell Champion Guilty Beauty Wish Me Luck.

Mer information om våra avelskatter finns under deras egna sidor som du kommer åt via: Desideros Crew; honor och Desideros Crew; hanar.

Avelskatter hcm-skannas återkommande och högt upp i ålder hos PawPeds-ansluten kardiolog. De hälsotestas också UA för parasiterna Giardia, Cryptosporidium  och Tritrichomonas samt virusen Fiv och FeLV.

Kattungarna är dubbelvaccinerade, chipmärkta och veterinärbesiktigade senast sju dagar innan leverans. Naturligtvis har de stamtavla och de är registrerade i SNRF.

pawpeds hcm sphynx

Desideros Cattery har genomgått PawAcademys G1 och G2. Dessa kurser om kattskötsel och kattuppfödning har varit viktiga i vidareutvecklingen av oss som uppfödare.

Vill du köpa Sphynx av oss så vill vi träffa dig som blivande kattägare innan någonting bestäms. Vi jobbar inte exprä med kösystem utan prioriterar kattköpare där vi känner stort ömsesidigt förtroende och kan ha en öppen kommunikation.

Sällskapskatter ska kastreras. Eventuella avelskatter säljs enbart till registrerade katterier.

Vi förbehåller oss full rätt att matcha kattunge och hem! Dina önskemål tas med i beräkningarna.

Vill du bli fodervärd?
Välkommen att höra av dig om du önskar betala din Sphynx med tid, engagemang och kärlek! Du bör bo i/runtikring Jönköping och maximalt 10 mil härifrån.

Nedan bilder på kattunge Michah och kattunge Iris från vår första kull 2018 samt mamma Jessie.