Jag som är ägare av Stamnamnet Desideros heter Elin Vilander.

Katterinamnet Desideros tog jag över av Erika Dagerfelt 2017. Tillsammans med min make Pierre, barnen Eskil, Axel och Gustav planerar vi för en småskalig kattuppfödning av Sphynx i hemmiljö. Desideros är registrerat i WCF – World Cat Federation och vi är medlemmar i kattföreningen Hallandskatten.

Desideros betyder Önskan/Längtan på Latin, och det är just vad vi har gjort innan vi fann vår stamhona Jessie – SUCh SE* Pink Champagne Jessie. Därför passar det stamnamnet fint för vårt katteri. Vår avel har prio på hälsa och temperament, även om exteriören också spelar roll!

Hösten 2018 importerade vi en fantastisk hona som (efter utvärdering, tester och HCM-scanning) förhoppningsvis kommer att kunna användas i avel och utöka avelsbasen här i Sverige. Denna tös heter Malva – Guilty Beauty Wish Me Luck.

Iris,  Desideros Cognac Iris, är en lovande sötnos från Elin och Pierres första kull 2018. Hon blir kvar i katteriet och efter uppväxt/utvärdering hoppas vi att hon ska kunna användas i avel.

Från Bellus-kullen behöll vi Desideros Bellus Alvar. Han är en magnifik pojke vi har hos fodervärd och hoppas mycket på!

Avelskatter scannas för HCM samt testas för parasiterna Giardia och Tritrichomonas & virusen Fiv och FeLv. Vid leverans är kattungarna kontrollerade för mask via “kollamasken” och SVA, de är också vaccinerade två gånger, chipmärkta och veterinärbesiktigade. Naturligtvis har  de stamtavla och är registrerade, dolda-felförsäkrade (Agria), har en egen individuell försäkring (Agria),  socialiserade samt minst tolv veckor vid flytt.

Desideros Cattery har genomgått PawAcademys G1 och G2.

Vill du köpa Sphynx av oss så vill vi träffa dig som blivande kattägare innan någonting bestäms. Vi jobbar inte med kösystem utan prioriterar kattköpare där vi känner stort ömsesidigt förtroende och kan ha en öppen kommunikation. Sällskapskatter ska kastreras. Eventuella avelskatter säljs till registrerade katterier.

Vill du bli fodervärd?
Välkommen att höra av dig om du bor i Jönköping/Huskvarna och önskar betala din katt med din tid, ditt engagemang och din kärlek till en Sphynx genom att vara hel- eller halvfodervärd!

Här finns information om Desideros Cattery´s tidigare Sphynxkullar!