Jag, som är ägare av Stamnamnet Desideros, heter Elin Vilander och bor i Jönköping.

uppfödarutbildning pawpeds hcm sphynxKatterinamnet Desideros tog jag över av Erika Dagerfelt 2017. Tillsammans med min make Pierre, barnen Eskil, Axel och Gustav samt våra underbara fodervärdar har vi en småskalig kattuppfödning av Sphynx i hemmiljö. Desideros är registrerat i kattklubben Föreningen Hallandskatten (FHK) som ligger under Nordic Free Cat Organisation (NFCO).

Desideros betyder Önskan/Längtan på Latin, och det är just vad vi har gjort innan vi fann vår första Sphynx Jessie – SUCh Pink Champagne Jessie. Därför passar det stamnamnet fint för vårt katteri. Vår avel har prio på hälsa och temperament, även om exteriören också spelar roll!

Hösten 2018 importerade vi en fantastisk hona för att använda i vårt avelsarbete samt utöka avelsbasen här i Sverige. Denna tös heter Malva – PL* Guilty Beauty Wish Me Luck.

Från Bellus-kullen behöll vi Alvar – Desideros Bellus Alvar. Han är en magnifik pojke vi har hos fodervärd och hoppas mycket på!

Mer information om våra avelskatter finns under deras egna sidor som du kommer åt via: Desideros Crew; honor och Desideros Crew; hanar.

Avelskatter hjärtskannas/hcm-skannas återkommande och högt upp i ålder hos PawPeds-ansluten kardiolog. De hälsotestas UA för parasiterna Giardia, Cryptosporidium  och Tritrichomonas samt virusen Fiv och FeLV.

Innan parning samt vid leverans är mammakatt kontrollerad för mask och parasiter via SVA. Kattungarna är vaccinerade två gånger, chipmärkta och veterinärbesiktigade senast sju dagar innan leverans. Naturligtvis har de stamtavla och de är registrerade.

Kattungen du köper av Desideros Sphynx Cattery innehar både en individuell försäkring och en dolda-felförsäkring hos Agria. Doldafelförsäkringen gäller tills katten är tre och och tre månader, mot sjukdom eller defekt som funnits innan leverans men inte har upptäckts. Den individuella försäkringen kan du som köpare ta över om du vill. Vid flytt är kattungen minst tolv veckor och uppväxt på bästa foder och i hemmiljö för att bli omsorgsfullt socialiserad från början.

pawpeds hcm sphynx

Desideros Cattery har genomgått PawAcademys G1 och G2. Dessa kurser om kattskötsel och kattuppfödning har varit viktiga i vidareutvecklingen av oss som uppfödare.

Vill du köpa Sphynx av oss så vill vi träffa dig som blivande kattägare innan någonting bestäms. Vi jobbar inte exprä med kösystem utan prioriterar kattköpare där vi känner stort ömsesidigt förtroende och kan ha en öppen kommunikation.

Sällskapskatter ska kastreras. Eventuella avelskatter säljs enbart till registrerade katterier.

Vi förbehåller oss full rätt att matcha kattunge och hem! Dina önskemål tas med i beräkningarna.

Vill du bli fodervärd?
Välkommen att höra av dig om du önskar betala din Sphynx med tid, engagemang och kärlek! Du bör bo i Jönköping/Huskvarna alternativt ha erfarenhet av att ha kattungar hemma (hona) eller kunna förflytta dig hit till Jönköping utan extra kostnad tex vid parningar.

Här finns information om Desideros Catterys tidigare Sphynxkullar, där Elin och Pierre varit uppfödare. Nedan bilder på kattunge Michah och kattunge Iris från Cognac-kullen samt mamma Jessie.