Våra katter lever som de prinsar och prinsessor de är! Vi vill inte riskera att få in smittor i katteriet och upplever att katter har det bäst i en mindre flock utan för många andra katter. Fertila hankatter placeras alltid hos fodervärd för att inte riskera onödig stress eller oplanerade parningar.

Timja är nykomlingen i Desideros-familjen och ska stanna kvar hemma hos oss med förhoppning om avel i framtiden. Hennes mamma Malva hoppas vi ska få ett par till fina kullar till. Alvar och White är fertila hankatter, och bor hos fodervärdar. De katter vi tagit ur avel är Jessie och hennes två döttrar Iris och Juliet. Tjusigaste Iris, som vi hoppades så mycket på, valde vi att inte använda i vårt avelsarbete pga att hon fick en hudsjukdom som heter Urticaria Pigmentosa. Tråkigt och sorgligt men rätt beslut trots att hon nog är den vackraste Sphynxen som tänkas kan. Juliets syster fick en DCM-diagnos så experter rekommenderar att vänta med avel tills syskon och föräldrar skannas om med fina värden.

Vi har många spännande kombinationer på gång för inköp men är kräsna, så det har tagit tid att hitta det vi vill. Närmast hoppas vi på två riktigt fina och sunda honor efter White till katteriet!

Nedan ett galleri på några av våra fertila katter: