Våra katter lever som de prinsar och prinsessor de är! Vi vill inte riskera att få in smittor i katteriet och upplever att katter har det bäst i en mindre flock utan för många andra katter. Fertila hankatter placeras alltid hos fodervärd för att inte riskera onödig stress eller oplanerade parningar.

Fertila honor
Malva
Timja
Lillemor
Tjorven

Fertila hanar
Alvar
Antares
Momo
Snape

Kastrater som använts i avel men som idag lever som sällskapskatter
White
Jessie

Timja är nykomlingen i Desideros-familjen hemma i Jönköping och stannar kvar hos oss med förhoppning om avel i framtiden. Hennes mamma Malva hoppas vi ska få ett par härliga och sunda kullar till. Alvar är vår vuxna fertila hankatt, som vi hoppas ska fortsätta hålla sig strilfri minst ett till två år till innan avel. Tre finfina hanar på uppväxt äger vi helt eller delvis.

Med stor sorg men beslutsamhet har vi kastrerat de två av Jessies döttrar, Iris & Juliet, som var tänkta att gå i avel. Tjusigaste Iris, som vi hoppades så mycket på, valde vi att inte använda i vårt avelsarbete pga att hon fick en hudsjukdom som heter Urticaria Pigmentosa. Juliets syster har en sällsynt DCM-diagnos så experter rekommenderar att vänta med avel på kullsyskon tills syskon och föräldrar skannats om med fina värden.

Nedan ett galleri på några av våra fertila katter: